March 14, 2022

NOV OBRAT ZA SESTAVO INDUSTRIJSKIH PEČI DRUŽBE AICHELIN V EVROPI

Skupina AICHELIN širi svoje zmogljivosti za montažo naprav za toplotno obdelavo in bo zgradila novo industrijsko montažno halo, AICHELIN Assembly Center Europe, tik ob svoji slovenski hčerinski družbi Bosio. Srednjeročno bo to evropska lokacija za proizvodnjo vseh peči za toplotno obdelavo skupine AICHELIN. Razširitev proizvodnih zmogljivosti, ki jo prinaša ta korak, vključno z obsežnimi možnostmi testiranja, bo še dodatno okrepila vodilni položaj skupine AICHELIN. V lokacijo bo skupaj vloženih 7 milijonov evrov, ustvarjenih pa bo tudi več kot 30 novih delovnih mest. Položitev temeljnega kamna je bila 3. marca 2022, prve peči pa bodo tam proizvedene že septembra 2022. 

3. marca 2022 se je v Celju začela gradnja nove proizvodne hale za montažo peči za toplotno obdelavo podjetij AICHELIN in Bosio. Glavni investitor je avstrijska skupina AICHELIN, ki bo kot matično podjetje družbe Bosio, tudi širila svoje proizvodne zmogljivosti. Celoten obrat bo velik 4.700 m2 in bo stal nasproti poslovne stavbe družbe Bosio. Da bi dodana vrednost ostala v regiji, je bil projekt z javnim razpisom zaupan slovenskemu gradbenemu podjetju.

Ta skupni proizvodni obrat je pravi mejnik za krepitev našega sodelovanja v skupini AICHELIN. Dolgoročno bo evropski zbirni center AICHELIN postal proizvodno in testno središče za vse hčerinske družbe AICHELIN v Evropi. V Slovenijo vlagamo več kot 7 milijonov evrov, saj smo prepričani, da je to pravo poslovno okolje za nas in da bomo tu našli visoko usposobljeno osebje. To bo okrepilo našo konkurenčnost na trgu in utrdilo vodilni položaj družbe AICHELIN kot proizvajalca naprav za toplotno obdelavo.
Dr. Peter Schobesberger, generalni direktor skupine AICHELIN

Projekt se bo izvajal v treh fazah: Prva faza bo vključevala gradnjo 2.000 m2 velikega montažnega in skladiščnega objekta. Od začetka septembra 2022 se bodo v njej proizvajale kompleksne naprave za toplotno obdelavo, ki se bodo pošiljale strankam v Evropi in po svetu. V 2. in 3. fazi bo potekala nadaljnja širitev montažne hale ter izgradnja dodatnih skladiščnih prostorov.

"Zaradi povečanega obsega naročil skupina AICHELIN že usklajuje načrtovanje dodatnih faz, ki bodo predvidoma končane do avgusta 2023. Sčasoma se bo nova proizvodna lokacija razprostirala na 4.700 m2 in ustvarila več kot 30 novih delovnih mest. Na ta način bomo v Sloveniji ustvarili priznano mednarodno središče za proizvodnjo in montažo industrijskih naprav za toplotno obdelavo," pravi Hugo Bosio, predsednik uprave družbe Bosio.

Image Caption:

Photo 1/Photographic rights Rok Deželak: Ob polaganju temeljnega kamna (od leve proti desni): Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Bojan Šrot, celjski župan, Hugo Bosio, predsednik uprave družbe Bosio d.o.o., Peter Schobesberger, predsednik uprave skupine AICHELIN.

Photo 2/Photographic rights Bosio d.o.o.: Nova proizvodna hala bo pričela obratovati v septembru 2022.

Photo 3/Photographic rights Rok Deželak: "Prihodnji montažni center AICHELIN Assembly Center Europe, bo še okrepil globalni položaj skupine AICHELIN," pravi Peter Schobesberger, predsednik uprave skupine AICHELIN.

Nazaj