Politika zasebnosti

Obvestilo o zasebnosti podatkov za uporabo te spletne strani 

To spletno mesto upravlja Aichelin Holding GmbH., A-2340 Mödling, Fabriksgasse 3 ("mi"). V tem obvestilu so vam na voljo informacije o tem, kako bomo kot upravljavec podatkov obdelovali vaše osebne podatke v povezavi s to spletno stranjo.

 

1. Vaši osebni podatki  

V času vašega obiska te spletne strani bomo zbrali naslednje podatke:

 • strani, obiskane na naši spletni strani (URL);
 • datum in čas vašega obiska te spletne strani
 • vaš naslov IP
 • ime in različica spletnega brskalnika
 • spletno mesto (URL), ki ste ga obiskali, preden ste obiskali to spletno mesto in
 • določene piškotke (glej točko 2 spodaj).

Če uporabljate naš kontaktni obrazec, obdelujemo tudi podatke, ki nam jih posredujete, tako da izpolnite obrazec (npr. Ime, e-poštni naslov, vsebino sporočila). Če uporabljate naš servisni portal myAICHELIN ("servisni portal"), bomo obdelali tudi podatke, ki ste nam jih posredovali pri vaši uporabi portala (ime, e-pošta, potrebne rezervne dele itd.).Podatkov za katere vas naprošamo pri izpolnjevanju obrazca za stike ali pri uporabi servisnega portala, niso obvezeni. Če pa ne zagotovite svojih osebnih podatkov, se na nas ne boste mogli obrniti na način ali izkoristiti prednosti našega storitvenega portala.

2. Piškotki 

Ta spletna stran uporablja ti piškotke. Piškotek je majhna datoteka, ki jo lahko namestite v računalnik ob obisku spletnega mesta. Piškotki se običajno uporabljajo za zagotovitev dodatnih funkcionalnosti znotraj spletnega mesta. Lahko so na primer ustvarjeni, da spremljajo vaš obisk in podpirajo vašo navigacijo na spletnem mestu, vam pomagajo nadaljevati, ko ste zapustili in / ali si zapomnite svoje nastavitve in nastavitve, ko ponovno obiščete spletno mesto. Piškotki ne morejo dostopati, brati ali spreminjati katere koli druge podatke v računalniku.

Večina piškotkov, ki se uporabljajo na tej spletni strani, so tako imenovani pišoči seji. Ko zapustite spletno mesto, se samodejno izbrišejo. Po drugi strani pa ostanejo trajni piškotki na vašem računalniku, dokler jih ne izbrišete v brskalniku. Uporabljamo vztrajne piškotke, ki vas bodo prepoznali, ko boste naslednjič obiskali to spletno mesto.

Če želite nadzorovati piškotke, nameščene v računalniku, lahko spremenite nastavitve brskalnika, tako da vas obvesti, ko želi spletno mesto namestiti piškotek ali pa lahko popolnoma blokirate piškotke. Piškotke, ki so že nameščeni v računalniku, lahko tudi izbrišete. Za več informacij o tem, kako narediti te stvari, glejte funkcijo »Pomoč« v vašem brskalniku.

Upoštevajte pa, da onemogočanje piškotkov lahko vpliva na spletno izkušnjo in / ali preprečuje, da bi v celoti izkoristili naše spletno mesto.

3. Google analitika 

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev spletnega analitike, ki jo ponuja Google, Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (»Google«). Google Analytics uporablja "piškotke", ki so tekstovne datoteke, nameščene na vašem računalniku, da bi spletnemu mestu pomagale analizirati, kako uporabniki uporabljajo spletno mesto.

Podatke, ki jih piškotek ustvari o vaši uporabi spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP in URL-ji dostopnih strani), bo Google posredoval in shranil na strežnikih v Združenih državah. Ne shranjujemo osebnih podatkov, zbranih v povezavi s storitvijo Google Analytics.

Ta spletna stran uporablja funkcijo anonimizacije IP, ki jo ponuja Google Analytics. Zato bo vaš naslov IP odrezal / anonimiziral Google takoj, ko ga prejme. Google bo v našem imenu uporabljal te podatke za ocenjevanje vaše uporabe spletnega mesta, pripravo poročil o dejavnostih spletnega mesta za operaterje spletnih strani in drugih storitev v zvezi z dejavnostmi spletnega mesta in uporabo interneta. Google vašega IP-naslova ne bo povezal z drugimi podatki, ki jih ima Google.

Piškotke lahko zavrnete tako, da izberete ustrezne nastavitve v vašem brskalniku. Vendar, upoštevajte, da morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta, če to storite. Poleg tega lahko Googlovemu zbiranju in uporabi podatkov preprečite prenos in namestitev vtičnika za brskalnik, ki je na voljo na naslovu https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Prav tako lahko zavrnete uporabo storitve Google Analytics na tej spletni strani s klikom na naslednjo povezavo. Piškotki za onemogočanje bodo nastavljeni na računalniku, kar preprečuje prihodnje zbiranje podatkov ob obisku te spletne strani: 

 Onemogoči Google Analytics 

Dodatne informacije o Googlovih pogojih uporabe in izjavi o zasebnosti so na voljo na https://www.google.com/analytics/terms/de.html ali na https://policies.google.com/?hl=de&gl=uk.

4. Spletno orodje za analizo etrackerja

Ta spletna stran uporablja storitve etracker GmbH iz Hamburga (www.etracker.com) na servisnem portalu za analizo podatkov o uporabi. Piškotki se uporabljajo za omogočanje statistične analize uporabe te spletne strani s strani obiskovalcev ter prikaza vsebine ali oglaševanja, povezane z uporabo. Piškotki etracker ne vsebujejo nobenih informacij, ki omogočajo identifikacijo uporabnika.

Podatke, pridobljene z etrackerjem, obdeluje in skladišči etracker izključno v Nemčiji v imenu ponudnika te spletne strani in je tako predmet strogih nemških in evropskih zakonodaj in standardov za varstvo podatkov. etracker je bil neodvisno revidiran, certificiran in nagrajen s certifikatom za zaščito podatkov ePrivacyseal.

Obdelava podatkov se izvaja na pravni podlagi iz člena. 6 odstavek 1 litra f (legitimni interes) Osnovne uredbe EU o varstvu podatkov (EU DSGVO). Naš legitimni interes je optimizacija naše spletne ponudbe in naše spletne prisotnosti. Ker je zasebnost naših obiskovalcev še posebej pomembna za nas, je naslov IP na etrackerju anonimiziran čim prej in se podatki za prijavo ali naprave na etrackerju pretvorijo v edinstven ključ, ki ni dodeljen osebi. etracker ga ne uporablja za noben drug namen, ga združuje z drugimi podatki ali ga posreduje tretjim osebam.

Zgoraj omenjeno obdelavo podatkov lahko ugovarjate kadarkoli, kolikor je to osebno. Vaš ugovor nima škodljivih posledic za vas.

5. Nameni za katere obdelujemo vaše podatke 

Vaše osebne podatke, določene v točki 1 zgoraj, bomo obdelali za naslednje namene:

 • omogočiti dostop do te spletne strani in nadaljnjo optimizacijo ter razvoj te spletne strani;
 • odgovoriti na vaše zahteve;
 • omogočiti dostop do servisnega portala, vključno z zagotavljanjem ponudb 
 • ustvariti statistiko uporabe
 • bti sposoben prepoznati, preprečiti in raziskati napade te spletne strani.

6. Pravna podlaga za obdelavo

Vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi našega prevladujočega upravičenega interesa v skladu s členom 6 (1) (f) Splošne uredbe o varstvu podatkov ("GDPR"), da bi dosegli namene iz točke 4 zgoraj. Kolikor zahtevate ponudbo preko našega storitvenega portala, obdelujemo osebne podatke, zbrane v tem kontekstu, na podlagi potrebe po ukrepanju na vašo zahtevo pred sklenitvijo pogodbe (člen 6 (1) ( b) GDPR).

7. Prenos vaših osebnih podatkov 

Za zgoraj navedene namene bomo vaše osebne podatke prenesli na naslednje prejemnike:
 • ponudnike IT storitev, ki jih uporabljamo;
 • naša hčerinska podjetja in partnerska podjetja, kolikor je to potrebno za odgovor na vaše zahteve ali ponudbo.

Nekateri zgoraj navedeni prejemniki se nahajajo ali obdelujejo osebne podatke zunaj vaše države. Raven varstva podatkov v drugi državi morda ni enakovredna tisti v vaši državi. Vendar pa vaše osebne podatke prenašamo samo v države, v katerih se je Komisija EU odločila, da imajo ustrezno raven varstva podatkov, ali pa sprejmemo ukrepe, s katerimi zagotovimo, da vsi prejemniki zagotovijo ustrezno raven varstva podatkov. To naredimo na primer z vključitvijo ustreznih sporazumov o prenosu podatkov na podlagi standardnih pogodbenih klavzul (2010/87 / ES in / ali 2004/915 / ES). Takšni sporazumi so na voljo na zahtevo marketing@aichelin.com.

8. Čas hranjenja 

Vaše samodejno zbrane osebne podatke bomo zadržali za obdobje treh mesecev na splošno. Te podatke bomo hranili le za daljše obdobje, kolikor je to potrebno za preiskovanje napadov na naši spletni strani. Obdržali bomo osebne podatke, ki jih bomo zbirali v okviru vaše prošnje sedem let, in podatke, ki smo jih zbrali med vašo uporabo servisnega portala vsaj toliko časa, kolikor ste registrirani na portalu. Nato bomo hranili vaše podatke, dokler bodo obstajala zakonska obdobja hrambe, ali pa morebitni pravni zahtevki še niso zastarali.

9. Vaše pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki

V skladu z veljavnim pravom imate med drugim pravice (pod pogoji, določenimi v veljavni zakonodaji): (i) preveriti, ali in o kakšnih osebnih podatkih imamo in vas zahtevamo za kopije takih podatkov, (ii) zahtevati popravek, dopolnitev ali brisanje vaših osebnih podatkov, ki so netočni ali obdelani v neskladnosti z veljavnimi zahtevami, in (iii) zahtevate od nas, da omejite obdelavo vaših osebnih podatkov, (iv) da v določenih okoliščinah nasprotujete upravičeni razlogi za obdelavo vaših osebnih podatkov ali preklicati vsako soglasje, ki je bilo prej odobreno za obdelavo, (v) zahtevati prenosljivost podatkov, (vi) poznati identitete tretjih oseb, na katere se prenesejo vaši osebni podatki, in (vii) vložiti pritožbo pri pristojnem organu.

10. Naši kontaktni podatki

Prosimo, da naslovite svoje zahteve ali vprašanja v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov na:

 

Aichelin Holding GmbH

A-2340 Mödling, Fabriksgasse 3

Harald.Berger@aichelin.com

Zadnja posodobitev 23. maja 2018.